neděle 17. května 2009

Diskuze: Herní přezdívky

Na české herně-internetově-blogerské scéně se pohybuje mnoho lidí s různě zvláštními přezdívkami. Máme tu doomy-čtyřicetosmičky, Overwatche, Montany, SKACE, Sirky, Art-c’, RedBarDragony, Ritsuky, Redsnaky, klnky, MickTheMage, Robotrony, Tlamiczky, stonoo, Camlingy, Memphise, moolkery, zealy, Mr. Wawry, dokonce i Plyšový krysy a desítky dalších. Dnešní otázka ale zní – jak vznikla vaše herní přezdívka?

25 komentáře:

dteiml řekl(a)...

Tak doom48 nemá žádnou epickou historii. Příbuzní a někteří kamarádi mi říkali/říkají zkráceně Dům místo Dominik.
A proč zrovna 48? Sám dneska nevím, proč jsem vybral zrovna toto číslo. Mohlo to být kvůli něčemu, co se v té době (před několika lety) stalo. Tak jako tak mám asi jako všichni rád sudá a dobře dělitelná čísla a 48 v tomto ohledu exceluje.

RaptorM60 řekl(a)...

Nejsem si přesně jistý, ale myslím, že to bylo takto:

Moje vážnější herní začátky na PC se vázaly hlavně k Tomb Raiderovi, mno a protože tam byli Raptoříí, tak jsem Raptóor :-D

M60 pak vzniklo z toho, že při hraní Vietcongu jsem potkával hromadu dalších Raptorů a samozřejmě já jsem nechtěl být jen další hromada Raptorů - a tak jsem Raptor M60. Toť live story mého nicku :o)

Art-c' řekl(a)...

No tak tusim ze u me by to asi nikdo neuhadl :D...
"Art" je asi jasne (nebyl to jen herni nick) a "-c'" to pochazi z činštiny a znamena mistr, ale spíše vy smyslu ucitele, odbornika (př: Lao-c'), to mam z dob své náklonosti k Taoismu :-). Ale mam jeste jeden nick, ktery pouzivam na hry a ten je 9][Architect - proč 9, to je tajny :-) a Architect nema nic spolecneho s Matrixem, ale je to takovej muj detskej sen jednou dělat tuhle skvělou profesi (zatim se teda uspesne daří... :-)

Redsnake řekl(a)...

redsnake vznikl jako mix z mé obliby pro Metal Gear Solid + obliby pro plazící se potvory (sám mám doma 2 užovky) ... takže to je ten Snake. No a Red ... Kousek z Užovky červené (i když zrovna tu přesně doma nemám, ale je moc pěkná) a zbytek proto, že mi top docela dobře zní :-)

BTW super nápad na článek na blog

SKACE řekl(a)...

Ty máš hady? Jaký?

U mě je to prostý - z příjmení vácalv piSKÁČEk. Dřív (do dob NFSU2)jsem měl VASAP - z výš zmíňeného důvodu :)

Redsnake řekl(a)...

skace: prej to je Elaphe obsoleta obsoleta, ale nevěřím tomu, podle mě to je nějakej mix z užovky čtyřpruhý možná s tou užovkou tmavou.

http://i43.tinypic.com/2zhhbvd.jpg

Camling řekl(a)...

Za svůj nick děkuji neznámému cizinci, který neuměl číst.
V PC herně jsem si jako jméno v Counter Striku nastavil Corwin (postava z knih od R. Zelaznyho). Jeden borec to nějak blbě přečet a pořád na mě pořvával "Týý jeden Camlingu", "Camlingu tohle" a "Camlingu tamto"... Tak jsem se přejmenoval a už mi to zůstalo :)
Je tu určitá podoba s postavou od J.R.R. Tolkiena - muž z Rohanu Gamling, ale ta je čistě náhodná stejně jako celý nick :)

Dalighost řekl(a)...

Ja sem se tak narodil

dteiml řekl(a)...

Nenarodil ses jako Dalibor Franta náhodou? :) Proč zrovna -ghost?

Jinak všichni mají vskutku zajímavé historky! :)

Anonymní řekl(a)...

Ja si Robotrona ciste vykonstruoval. Jakmile jsem neco zacal psat na net, musel jsem mit prezdivku, ale kde ji vzit? Jsem Robert, napadlo me, logicka myslenka, tak neco podobneho... Aby to vyjadrovalo uchylnost ke starym hram, nejakou suvislost s IT, a pritom to bylo neco radoby drsnyho, protoze jsem si na zacatku rikal, ze budu na internetu stiplavejsi, aby si me lidi vsimli :) A bylo to tu, pred ocima mi vysvitlo cervene jmeno kdysi Nemecke spolecnosti, ktera vyrabela psaci stroje a pocitace, taky jmeno hry, ktera kosila s jednim panackem vsechny ostatni panacky na potkani, to je husty! A nakonec mi spousta lidi normalne rika Rob a Trona taky nemusim predstavovat, takze Robotron :)

Adam Homola řekl(a)...

Mně se občas v reálu říká Abel, je to prý podle jakéhosi fotbalisty, který měl stejný účes jako já. Abel je fajn, líbí se mi to, ale na internetu je to poněkud nepoužitelné, protože je to všude zabrané. A nejsem příznivec přívlastků CZ nebo různých čísel za nickem.

V době vydání HL2 jsem hledal něco vhodnějšího a pokud možno cool. A v Silver sběratelské plechové edici HL2 byl jakýsi "official guide book", kde byla i sekce s koncepty jednotek, které se nakonec ve hře nepoužily. Jedním z těch konceptů byl i "Overwatch soldier". Voják s kompletním maskováním a helmou s velkýma očima. Celé jeho maskování se mělo vždycky kompletně přizpůsobit prostředí, něco jako chameleon. Hned se mi to zalíbilo a už to bylo.

Krysa řekl(a)...

Tak abyste neřekli, že tajnůstkařím a zarytě mlčím, ať si každý spekuluje, jak chce...

"Krysa" je naprosto prozaická záležitost. Na gymplu jsem silně nesnášel své jméno "Michal" (neptejte se proč, dneska se mi líbí), takže jsem nutil všechny kolem říkat mi "Myš" (a všude to psal s měkkým "i" jako výraz vzdoru proti systému. Jakékoliv jiné odvozeniny od křestního jména mě totiž štvaly (Míša? To je přece pro holky - tehdá bylo, dneska tohle oslovení občas i potěší). "Myš" měla jednu obrovskou výhodu. Nikdo pořádně netušil, jak se tvoří 5. pád a vznikaly naprosto úžasné novotvary, kterými jsem se vyloženě bavil.
No, zašlo to tak daleko, že mi krom přezdívky přirostla k srdci i tahle zvířátka. Ani jsem se nenadál a místo flašek fernetu začal od kamarádů k narozeninám dostávat myši hliněné, plastové, skleněné, dřevěné, plyšové... Račte si vybrat. Už mi to nikdo neodpáral.
A jak se z toho vzala krysa? Kvůli blogu. Plyšová myš není dostatečně nosná. Fádní a nezajímavé označení. Ale plyšová krysa? To už je námět k zamyšlení, no ne? Takže tak. Žádná velká záhada. Jenom to není přezdívka tak úplně herní, ale to tu snad nikoho nezabolí.

Memphis řekl(a)...

Podobně jako Robotron, moje začátky na internetu (někdy 2002-2003) a to na fórech Level.cz si vyžádaly vznik něčeho do té doby celkem nepotřebného - přezdívky. Takže Memphis bylo čistě zkopírováno, ale odkud? Jestli od jména egyptského města, které jsem v Civilization stavěl skoro pořád, či dle přezdívky hlavní postavy mého oblíbeného filmu 60 sekund, to už si dnes nejspíš nevzpomenu...:)

RedBarDragon řekl(a)...

U mě je to jednoduché. Líbila se mi reklamní kampaň "Trhni si!" na pivo Červený Drak. Byla tam polonahá ženská s drakem "vytetovaným" na zádech a já jsem byl patnáctiletý holobrádek v těžké bubertě. Dnes se holím denně, ale z puberty jsem doteď nevyrostl. ;) No a Bar? Kde se pije pivo? Přece v baru, ne? Takže RedBarDragon. Mimochodem dnes se to pivo jmenuje "Red Drak", takže ještě chvíli a zažaluju je o autorská práva. A ty zmetky od filmu taky! :D

Unknown řekl(a)...

Moje přezdívka vznikla kvůli lenosti mého okolí. Mám docela pěkné křestní jméno co se dobře pamatuje, ale s příjmením je to trochu horší. Z nějakého zvláštního důvodu se na naší škole začali lidi oslovovat příjmením a moje šlo těžko z huby, tak to byla jen otázka času než na mne někdo kopne přezdívku. Kamarádka, která byla mně v té době velmi blízká mi příjmení zkrátila na Leffi a to mi zůstalo. Chytlo se to na tolik, že jsem pod tím začal vystupovat úplně všude, jak v životě, tak na internetu. Je to něco co už těžko někdo odpáře, ale mrzí mne, že to nemohu patentovat :-(

RaptorM60 řekl(a)...

Memphis:

Vypadni z toho auta nebo tě rozstřílím na sračky" -- "Cooo, no to si děláš srandu" -- Donnie práskne šmejda dveřma přes palici -- "Ty línej smetáku! Ty víš hovno vo kradení auťáků, s bouchačkou to umí každéj kretén, musíš se učit!"

Jen takový menší OT, douzfám, žes to viděl v češtině :-D

Unknown řekl(a)...

Sirka je zkratka
"Super Insane Raging Kung-Fu Acrobat

Unknown řekl(a)...

:)

zeal řekl(a)...

Za moji přezdívku může Diablo. A abych to upřesnil, je to název takovéhotoho několikanásobného úderu, co má paladin ve dvojce a já jsem si to natolik zamiloval, že jsem si při výběru přezdívky nemohl dát nic jiného.

Unknown řekl(a)...

A je to jméno Nekromanta v jedné diablo knize (Pavoučí Měsíc).

PS: super kniha- doporučuji...

Unknown řekl(a)...

Tak já taky svojí troškou přihodím, ale ještě předtím řeknu, že moje přezdívka, "můůůlkrrr," je podle mě opravdu debilní a trapná a vůbec se mi nelíbí, ale už se zažila, těžko ji měnit a přeci jen je to unikát. I na Google.com :)

Nicméně, to jsem kdysi dávno (13? 14? tak nějak) vymýšlel pro sebe nějaký nick na xchat, něco jsem potřeboval rychle vymyslet, a tak jsem přišel s "moolker." Nevím jak, prostě mě to tak napadlo. Pak jsem si s tím dělal i e-mail, tam jsem dal moolker23, takže chvíli jsem byl i s číslem, které jsem nakonec zahodil. Zbyl jen moolker. Takže tak... nic moc nick, nic moc příběhové pozadí :)

MickTheMage řekl(a)...

Je to uplne jednoduche - kym neprisiel internet bol to len Mick, ktoreho som zapisal do nejakej Hi-Score tabulky - jednoducho ista varianta mojho vlastneho mena, ale kratsie (ked som na automatoch narazil na troj pismenkovu Hi-Score musel som to skratit na MIK :), ale vzdy to bola len pohotovostna varianta).

Potom prisiel internet a Mick zistil, ze kazdy treti je Mick, pretoze je to docela bezne meno. Tak to bolo treba akosi ozvlastnit, spravit jedinecnym.

A co bol v puberte moj najvacsi konicek? Okultizmus a magia. A ake postavy som hraval v RPG. Magov... Hmmm. Tak sa zrodil MickTheMage, opticky obcas skracovany ako MtM alebo mickmage. Tot jednoducha story za jednoduchym nickom :)

Anonymní řekl(a)...

Ritsuka - りつか (treba to bude i videt), to mam ciste jen pro blogger ucely a je to postava z jednoho anime serialu.

V ve hrach/realu/jinde pouzivam Dr0w, osloveni drowe (vyslovujeme drove, vzhledem ktomu, ze je to ceske sklonovani) a to proto protoze takovy proste jsem. Drow. Az na barvu pleti a jine fyzicke dispozice.

Predtim jsem dlouho pouzival kRIEG_elf (presne do te doby, nez jsem zjistil, ze je to z nemciny a co ze to znamena) oslovujeme voláme krýgu, elfe, krýgelfe, krýgovej elfe.... A to podle jisté zbraně z CS, které jsem tehdá velmi hrával. A často hrával s puškou od SIGu, která tam byla nějak takhle pojmenovaná. Snad i pořád je.

No a první přesdívka, co jsem kdy měl, to bylo alien._ . Tečka a podtržítko, aby se to odlišilo od zástupu dalších. A bylo to protože se mi to zvířátko prostě líbí :o)

Anonymní řekl(a)...

psl reknete jakou bych mel mit ja_??:D strasne rad hraju wow a jemnuju se jakub novotny...a aby to proste bylo pro me:D diky...:)

Anonymní řekl(a)...

[ALC]Sniper
[ALC]oholics je klan kterej pořádá lanky ... jezdíme s tátou a pohoda ;)
Sniper - líbí se mi Sniperky ... Docela rád kempim ;) xD

Okomentovat