středa 25. února 2009

Odběr z blogu

V tomto článku se podrobně dozvíte, co je to RSS a jak se přihlásit k odběru článků nebo komentářů ze Skilltime. Všechen odběr je kompletně zdarma.

 

Co je to RSS?

RSS je internetový formát syndikace obsahu článků. Umožňuje zdarma člověkovi odebírat zprávy nebo příspěvky z webové stránky. Pokud si nějakou stránku přidáte do svých RSS kanálů, tak vás internetový prohlížeč upozorní vždy, když autor přispěje nový článek. Většinou se jedná o úryvek z textu a odkaz na celý článek. RSS zatím podporují všechny prohlížeče kromě Google Chrome. Na svém blogu podporuju RSS článků a komentářů, více dále.

K hlavním výhodám RSS patří pohodlnost. Nemusíte již neustále aktualizovat stránku a doufat, že už je tam nový článek. Stačí si nastavit, jak často bude prohlížeč stahovat nové články a poté jenom čekat, až vám oznámí první příspěvek. Články samozřejmě nemusíte číst všechny, pokud vás podle názvu obsah nezajímá, můžete odkaz jednoduše ignorovat.

 

E-mail

Pro ty, kteří upřednostňují e-mail před RSS tu máme možnost přihlásit se ke klasickému odběru přes e-mail. Stačí do políčka napsat svoji e-mailovou adresu, v pop-up okně napsat zobrazené znaky a odběr potvrdit zkušebním e-mailem. Spamu se nemusíte obávat.

 

Celý blog

1. Tento odkaz slouží k odběru RSS článků a komentářů z celého blogu.

2. Odběr článků a komentářů přes e-mail.

 


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

 

Články

3. Tento odkaz slouží k odběru RSS článků z celého blogu. Tuto variantu doporučuju, protože se tím dostanete ke všem článkům, o které máte zájem. Nikdy nepromeškáte žádný zajímavý článek.

4. Pokud chcete odebírat přes RSS pouze z jedné sekce na blogu (např. pouze články s tématem Videohry, All-Common atd.), mám tu pro vás také možnost. Sekci si najděte nalevo ve sloupci Štítky a vedle jejího názvu klikněte na šedý obrázek RSS kanálu ( ). Samozřejmě můžete odebírat i z více sekcí zároveň, stačí tuto akci provést pro každý štítek, o který máte zájem.

5. Odběr článků přes e-mail.

 


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

 

Komentáře

6. Tento odkaz slouží k odběru RSS komentářů z celého blogu.

7. Pokud jste přispěli do diskuse a/nebo chcete být upozorněni vždy, když se v diskusi objeví jiný komentář, klikněte pod článkem na odkaz Komentáře k příspěvku (Atom).

8. Odběr článků přes e-mail u každého článku zajistíte tak, že se přihlásíte a kliknete na Přihlásit k odběru e-mailem u článku, o který máte zájem.

9. Odběr komentářů přes e-mail.

 


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

0 komentáře:

Okomentovat