pondělí 2. března 2009

All-Common, část 1/2

All-Common – ojedinělý Magic: The Gathering formát turnajů, ve kterém nehraje roli, kolik (tisíc) Kč jste vložili do balíku. V tomto seriálu se dozvíte všechno, co je potřeba, abyste mohli začít hrát. Kromě hlavních výhod rozebereme i nejčastější strategie, abyste měli přehled, co se na All-Common hraje.

 

Co je to All-Common?

All-Common Series je série turnajů v pražské herně Outpost. Celý balík smí obsahovat pouze Commony s tím, že se počítá poslední známá rarita. Formát All-Common se v dnešní době nehraje pouze v Outpostu, nýbrž je populární po celém světě.

 

Výhody

K hlavním výhodám patří cena balíků. Na Extended mívají i ty nejdražší balíky cenu v řádu stovek a ne tisíců, jak je tomu u klasického formátu. Legacy je sice o něco dražší kvůli velmi starým a dobrým fritkovým Commonů. Obecně je ale All-Common mnohem méně finančně náročné a ve většině případů nejste omezeni cenou jednotlivých karet.

Další výhoda je originalita. All-Common je stále neprozkoumané a originální nápad na balík může znamenat několik výher v řadě. Nikdo ještě nezná všechna nebezpečná komba jako je tomu u klasického formátu, takže máte mnohem více možností.

Vzhledem k tomu, že se smí hrát pouze Commony, jsou rozdíly v síle balíků mnohem nižší. Klasické Extended balíky se velmi liší v síle – na jednom pólu máte předpřipravené balíky za 60 Kč a na druhém balíky jako Elfball kombo, které zabíjí v prvních pár kolech. U All-Commonu jsou si balíky více vyrovnané, takže více rozhoduje jak to zahrajete, než s jakým balíkem přijdete. Neříkám, že je to více o skillu, ale dle mého názoru je ten poměr více vyvážený.

Odkaz na druhou část

0 komentáře:

Okomentovat